Gå til indhold
Rugbrødsboller med mørk chokolade
Rugbrødsboller med mørk chokolade

Pressemeddelelse -

Bagning og bevægelse i efterårsferien - gode råd fra børnepsykolog Margrethe Brun Hansen

Pølsehorn med fuldkorn, fuldkornshvedeboller eller måske rugbrødsboller med mørk chokolade? Mulighederne er mange, hvis du vil i køkkenet og bage i efterårsferien med børnene. Og nærværet med far og mor er det, børnene holder så meget af, siger Margrethe Brun Hansen, børnepsykolog.

Efterårsferien nærmer sig, og det er en god anledning til hyggelige stunder med familien og at slippe hverdagsstressen. Det fortæller børnepsykolog Margrethe Brun Hansen:

Brug efterårsferien som en mulighed for at sænke det daglige stressniveau, som mange børnefamilier føler, og dyrk i stedet nærvær. Nærværet med far og mor er det, børnene holder så meget af og savner i hverdagen. Det kan man for eksempel få ved at gå i køkkenet og lade børnene finde en opskrift, I kan bage sammen. Det kan både være kage og rugbrød. Det at være sammen om en aktivitet giver megen samtale, nærhed og nydelse, når det færdige produkt skal spises. Bag gerne både kage og rugbrød, så har I til både frokost og aftenhygge - noget I sammen har lavet,” siger børnepsykolog Margrethe Brun Hansen.

Bevægelse i naturen

Der findes ikke noget så smukt som en tidlig efterårsmorgen, og Margrethe Brun Hansen anbefaler også, at vi bruger naturen til røre os i, når vi holder fri:

”Efterårsferien er udover nærvær med bagning også en mulighed for gode oplevelser med ture ud af huset. Børn har dagligt behov for at røre sig, f.eks. gå en tur i skoven, til stranden, i parken eller på legepladsen. Det er godt for barnets trivsel - både indlæringsmæssigt, fysisk og psykisk. Skoven for eksempel, er jo fyldt med muligheder for aktiviteter - vandreture, balance på væltede træer, indsamling af kastanjer, bog og agern og se på smukke efterårsblade. Børnene vil elske det,” siger børnepsykolog Margrethe Brun Hansen

Fuldkorn i bageopskriften

Fuldkornspartnerskabet har udviklet nogle opskrifter, der egner sig til at gå i køkkenet med børnene i efterårsferien. Find opskrifterne i disse links:

Fuldkornshvedeboller

Rugbrødsboller med mørk chokolade

Pølsehorn med fuldkorn

Fuldkornsanbefaling til børn

Fuldkornspartnerskabet arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. De officielle kostråd anbefaler børn mellem 4-10 år at spise mellem 40-60 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit. Fuldkornspartnerskabet består af Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Fødevarestyrelsen, fødevarevirksomheder og brancheorganisationer. Fuldkornspartnerskabet står bag det orange fuldkornslogo, som findes på ca. 1.000 produkter.

Related links

Emner

Kategorier


Fuldkornspartnerskabet er et offentligt privat partnerskab, der arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. 

Bag Fuldkornspartnerskabet står Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og en række fødevarevirksomheder.

Kontakt

Rikke Iben Neess

Rikke Iben Neess

Pressekontakt Kampagneleder Pressekontakt +45 30 38 15 36

Relateret materiale

Fuldkorns bruchetta

Danskerne kender kun den halve sandhed om fuldkorn

Selvom danskerne er verdensmestre til at spise fuldkorn, ved mange stadigvæk ikke, hvad fuldkorn betyder. Kun 47 procent ved, at fuldkorn betyder, at hele kornet er med - også skaldelene. Når det kommer til danskernes viden om hvilke kornsorter, der kan være fuldkorn, er der stadig mange, der ikke ved, at rug, byg, hvede og havre er fuldkorn. Det viser en Megafon undersøgelse.

Smørrebrød med fuldkorn

Rugbrød er på vej tilbage til middagsbordene

Det er nemt, velkendt og velsmagende. Ifølge nye tal fra Coops Mad-O-Meter spiser ca. hver 14. dansker rugbrødsmadder til aftensmad på en helt almindelig hverdag. Under Corona-nedlukningen faldt antallet af personer, der spiste rugbrødsmadder til aftensmad, men det antal er nu på vej op igen.

Få mest muligt ud af madbudgettet med fuldkorn - midt i en krisetid

Få mest muligt ud af madbudgettet med fuldkorn - midt i en krisetid

Klimakrise, energikrise og inflation. Mørke skyer i horisonten presser danskerne på pengepungen, så det gælder om at få mest muligt ud af madbudgettet. Heldigvis kan du fylde indkøbskurven med både næringsrige og klimavenlige fødevarer uden at sprænge budgettet, hvis du går efter fuldkorn.

OECD udnævner Fuldkornspartnerskabet som Best Practice Case

OECD udnævner Fuldkornspartnerskabet som Best Practice Case

I OECD’s netop offentliggjorte ”Booklet on Best Practices in Public Health” udnævnes det danske Fuldkornspartnerskab som Best Practice eksempel. OECD har udarbejdet et case-studie, hvor de dykker ned i hemmeligheden bag den danske succeshistorie, som har øget danskernes fuldkornsindtag markant igennem de seneste 10 år.