Gå til indhold
Minirugbrød med fuldkorn
Minirugbrød med fuldkorn

Nyhed -

Skolerugbrødet fra 1980’erne i en ny fortolkning

Fuldkornspartnerskabet har genoplivet en klassiker fra 80’erne med en ny opskrift på det lille skolerugbrød. Perfekt til skolestart, da dette rugbrød ikke kun er fyldt med nostalgi, men også med fuldkorn til en god madpakke.

Hvis du var barn i 80’erne eller 90’erne, så husker du måske det sprøde lækre skolerugbrød, som både kunne købes i skoleboden eller hos bageren. Saftigt indeni og med en sprød skorpe udenpå. Fuldkornspartnerskabet har genoplivet klassikeren ved at udvikle en ny opskrift på lækre minirugbrød.

Så giv dine børn en smag af din egen barndom og bag dette lækre minirugbrød til deres madpakker.

Fuldkorn hver dag

De officielle Kostråd anbefaler, at spise 90 gram fuldkorn om dagen og gerne mere. Børn mellem 2 og 10 år anbefales at spise 40-70 gram fuldkorn om dagen. Fuldkorn betyder, at hele kornet er med – også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder.

Fuldkornspartnerskabet består af Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Fødevarestyrelsen, Diabetesforeningen, detailhandelen og en række fødevarevirksomheder. De står alle bag det orange fuldkornslogo, som findes på 1.000 produkter.

God bagning og god skolestart!

Opskrift på minirugbrød

Opskriften lever op til fuldkornslogoets kriterier

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 75 g kerner og frø, fx græskarkerner eller solsikkekerner
  • 1 tsk salt
  • 250 g rugmel
  • 150 g hvedemel
  • 2 spsk kakao

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt kerner, salt og mel, og rør dejen grundigt sammen.
  3. Gør hænderne våde, og form minirugbrød - brug gerne en form egnet hertil, men ellers kan muffins forme bruges.
  4. Lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter
  5. Pensl brødene med æg eller lidt vand og strøg evt. kerner over. Sæt dem nu i en forvarmet ovn på 220 grader.
  6. Bag brødene i ca. 30 minutter, eller til de lyder hule, når du banker på dem.

TIP: Brødene bliver ekstra lækre hvis du tilsætter 50 gram mørk chokolade og/eller rosiner.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Rikke Iben Neess

Rikke Iben Neess

Pressekontakt Kampagneleder Pressekontakt +45 30 38 15 36

Relateret materiale

Sommerbord med fuldkorn

Hver tiende faster – er de tre hovedmåltider på vej ud?

Anbefalinger om periodisk faste ser ud til at få fat i danskerne. Hver fjerde dansker springer et hovedmåltid over, og hver tiende faster. Det viser en ny Megafonundersøgelse udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet. Men bringer det vores daglige fuldkornsindtag i fare?

Danskerne omfavner fuldkorn – stigning i fuldkornslogoets popularitet

Danskerne omfavner fuldkorn – stigning i fuldkornslogoets popularitet

Fuldkornslogoet står stærkt i danskernes bevidsthed. 69 procent kender til eller har hørt om logoet, mens 2 ud af 3 danskere har stor tillid til det. Det viser en ny Megafon forbrugerundersøgelse foretaget for Fuldkornspartnerskabet. Og den unge generation Z markerer sig i undersøgelsen ved at være den gruppe, hvor flest spiser flere fuldkornsprodukter end for 2 år siden.

Fuldkorn har en vigtig rolle i upcycling af fødevarer

Fuldkorn har en vigtig rolle i upcycling af fødevarer

Danskerne har en imponerende appetit på fuldkorn, og vi er blandt de nationer i verden, der spiser allermest fuldkorn. Der er flere gode grunde til at spise fuldkorn. Udover at være en del af de officielle Kostråd spiller fuldkorn en vigtig rolle i upcycling af fødevarer. Og så er kornprodukter - herunder fuldkornsprodukter blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk.

Buddha breakfast bowl

60% af danskerne spiser ikke nok fuldkorn

Selvom vi i Danmark er kendt som nogle af dem i verden, der spiser allermest fuldkorn – så får 60% af os faktisk ikke den anbefalede mængde på 90 gram fuldkorn om dagen. Det viser en ny beregning foretaget af Kræftens Bekæmpelse. Fuldkornspartnerskabet opfordrer danskerne til at huske fuldkornet til morgenmad.

Tine Mailand Nikolaisen, Product Manager

Smage-Compagniet satser på fuldkorn

Fuldkornspartnerskabet er blevet en partner rigere. Smage-Compagniet er en fynsk virksomhed, der er drevet af en passion for fødevarer og en mission om at tilbyde produkter med fokus på smag og kvalitet til en fair pris. Nu har virksomheden lanceret et spændende fuldkornsprodukt, og vi har mødt Tine Mailand Nikolaisen, Product Manager til en samtale om deres indtræden i partnerskabet.