Gå til indhold
75 gram fuldkorn
75 gram fuldkorn

Pressemeddelelse -

Sønderjyderne vil have nemme fuldkorn

Sønderjyderne vil have nemme fuldkorn

Sønderjyderne ved godt, at det er en god idé at liste fuldkornsprodukter ned i kurven, når de køber ind. Allerede nu går det godt med fuldkornsindtaget men sønderjyderne efterspørger endnu flere produkter med det orange fuldkornkornslogo.

I en ny undersøgelse fra Megafon foretaget for Fuldkornspartnerskabet, har vi spurgt Sønderjyderne, hvad der kan få dem til at spise mere fuldkorn. 26 procent af Sønderjyderne siger, at de ville spise mere fuldkorn, hvis fuldkorn blev en naturlig del af flere produkter. 25 procent af Sønderjyderne siger, at flere lækre og indbydende produkter med fuldkorn vil kunne øge indtaget og 21 procent siger, at et større udvalg af fuldkornsprodukter vil kunne få dem til at spise mere fuldkorn.

Forbrugerne efterspørger mere fuldkorn

”Vi lytter til forbrugerne, og arbejder hele tiden på at udvikle nye fuldkornsprodukter og, at tilsætte lidt fuldkorn alle de steder det kan lade sig gøre. Vi udfordrer os selv i forhold til at tilsætte lidt fuldkorn - også i produkter, hvor man ikke hidtil har set fuldkorn” siger Rikke Witting Thomsen kategorichef fra REMA 1000, som også er partner i Fuldkornspartnerskabet.

Danskerne spiser fuldkorn som aldrig før
Fuldkornsbølgen er skyllet ind over Danmark i de sidste 10 år og mange danskere spiser i dag rigtig meget fuldkorn. Der er dog stadig nogen, der ikke får de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit som Fødevarestyrelsens Officielle Kostråd anbefaler, og derfor arbejder Fuldkornspartnerskabet fortsat for at øge fuldkornsindtaget ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

I Bolderslev i Sønderjylland ligger Kohberg Bakery Group A/S, som også er partnerne i Fuldkornspartnerskabet.

"Som aktiv partner i Fuldkornspartnerskabet arbejder Kohberg for den offentlige folkesundhed og på at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Derfor lancerer vi også løbende nye brød mærket med Fuldkornslogoet for at hjælpe forbrugerne til at foretage et fuldkornsvalg. Vi håber dermed også at kunne få sønderjyderne endnu mere med på fuldkornstrenden", siger Lars Klausen, salgs- & marketingdirektør hos Kohberg Bakery Group A/S, som nu kun bager med dansk mel for klimaets skyld.

Fakta om Nielsen analysen

Undersøgelsen blev gennemført som en kombineret internet- og telefonundersøgelse i perioden den 23. september til den 7. oktober. Der er i alt gennemført 1.006 interview. Heraf 867 interview via internettet og 139 telefon interviews.

Spørgsmål og svar fra undersøgelsen:

Emner


Fuldkornspartnerskabet er et offentligt privat partnerskab, der arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. 

Bag Fuldkornspartnerskabet står Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og en række fødevarevirksomheder.

Kontakt

Rikke Iben Neess

Rikke Iben Neess

Pressekontakt Kampagneleder Pressekontakt +45 30 38 15 36

Relateret materiale

Sønderjyderne elsker deres kødpålæg

Sønderjyderne elsker deres kødpålæg

De seneste år har de officielle kostråd og diverse ernæringseksperter forsøgt at få os til at vælge fisk og grønt som tilbehør til rugbrødet, men sønderjyderne elsker stadig deres kødpålæg. En ny undersøgelse viser, at spegepølse, rullepølse, leverpostej og æg er blandt favoritterne, når nordjyderne smører rugbrødsmadder.

Fuldkornspartnerskabet

Nu spiser danskerne 82 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit

​De officielle kostråd anbefaler at spise mindst 75 gram fuldkorn om dagen, men ifølge nye tal fra Kræftens Bekæmpelses befolkningsundersøgelse ”Kost, kræft og helbred – Næste generationer" spiser danskerne nu 82 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit pr. 10. MJ. Tilbage i 2004 viste en undersøgelse fra Fødevareinstituttet DTU, at danskerne kun spiste 36 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit.

EU

Fuldkornspartnerskabet modtager fornem hæder fra EU

​EU Kommissionen, DG Sundhed og Fødevaresikkerhed hædrer ved en event den 19. juni en række ”best practice” – nationale indsatser, der særligt har bidraget til at fremme sundheden i befolkningen. Fuldkornspartnerskabet i Danmark er udpeget som “best case”. "Vi er meget glade for, at vores samarbejde i Fuldkornspartnerskabet kan inspirere andre lande til at styrke folkesundheden".