Gå til indhold
75 gram fuldkorn
75 gram fuldkorn

Pressemeddelelse -

Sønderjyderne vil have nemme fuldkorn

Sønderjyderne vil have nemme fuldkorn

Sønderjyderne ved godt, at det er en god idé at liste fuldkornsprodukter ned i kurven, når de køber ind. Allerede nu går det godt med fuldkornsindtaget men sønderjyderne efterspørger endnu flere produkter med det orange fuldkornkornslogo.

I en ny undersøgelse fra Megafon foretaget for Fuldkornspartnerskabet, har vi spurgt Sønderjyderne, hvad der kan få dem til at spise mere fuldkorn. 26 procent af Sønderjyderne siger, at de ville spise mere fuldkorn, hvis fuldkorn blev en naturlig del af flere produkter. 25 procent af Sønderjyderne siger, at flere lækre og indbydende produkter med fuldkorn vil kunne øge indtaget og 21 procent siger, at et større udvalg af fuldkornsprodukter vil kunne få dem til at spise mere fuldkorn.

Forbrugerne efterspørger mere fuldkorn

”Vi lytter til forbrugerne, og arbejder hele tiden på at udvikle nye fuldkornsprodukter og, at tilsætte lidt fuldkorn alle de steder det kan lade sig gøre. Vi udfordrer os selv i forhold til at tilsætte lidt fuldkorn - også i produkter, hvor man ikke hidtil har set fuldkorn” siger Rikke Witting Thomsen kategorichef fra REMA 1000, som også er partner i Fuldkornspartnerskabet.

Danskerne spiser fuldkorn som aldrig før
Fuldkornsbølgen er skyllet ind over Danmark i de sidste 10 år og mange danskere spiser i dag rigtig meget fuldkorn. Der er dog stadig nogen, der ikke får de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit som Fødevarestyrelsens Officielle Kostråd anbefaler, og derfor arbejder Fuldkornspartnerskabet fortsat for at øge fuldkornsindtaget ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

I Bolderslev i Sønderjylland ligger Kohberg Bakery Group A/S, som også er partnerne i Fuldkornspartnerskabet.

"Som aktiv partner i Fuldkornspartnerskabet arbejder Kohberg for den offentlige folkesundhed og på at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Derfor lancerer vi også løbende nye brød mærket med Fuldkornslogoet for at hjælpe forbrugerne til at foretage et fuldkornsvalg. Vi håber dermed også at kunne få sønderjyderne endnu mere med på fuldkornstrenden", siger Lars Klausen, salgs- & marketingdirektør hos Kohberg Bakery Group A/S, som nu kun bager med dansk mel for klimaets skyld.

Fakta om Nielsen analysen

Undersøgelsen blev gennemført som en kombineret internet- og telefonundersøgelse i perioden den 23. september til den 7. oktober. Der er i alt gennemført 1.006 interview. Heraf 867 interview via internettet og 139 telefon interviews.

Spørgsmål og svar fra undersøgelsen:

Emner


Fuldkornspartnerskabet er et offentligt privat partnerskab, der arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. 

Bag Fuldkornspartnerskabet står Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og en række fødevarevirksomheder.

Kontakt

Rikke Iben Neess

Rikke Iben Neess

Pressekontakt Kampagneleder Pressekontakt +45 30 38 15 36

Relateret materiale