Gå til indhold
Der er fuld fart på fuldkornsbølgen

Pressemeddelelse -

Der er fuld fart på fuldkornsbølgen

Antallet af fuldkornslogomærkede produkter er rekordhøjt. En ny opgørelse fra analyseinstituttet Nielsen viser, at salget af fuldkornslogomærkede produkter er steget med 7 procent siden 2016, og der er nu 800 logomærkede produkter at vælge imellem. Fuldkorn virker forebyggende på en lang række livsstilssygdomme, så Fuldkornspartnerskabet håber, udviklingen fortsætter.

Antallet af produkter med fuldkornslogoet er steget massivt siden logoets lancering i 2009, og salget er fulgt med. Analyseinstituttet Nielsen har netop gennemført en opgørelse på vegne af Fuldkornspartnerskabet, som viser at salget af fuldkornslogomærkede produkter er steget med 7 procent siden 2016. Samtidig er antallet af logomærkede produkter steget med 17 procent og det vækker stor glæde hos Fuldkornspartnerskabet.

”Vi er meget stolte over, at danskerne nu har mulighed for at vælge mellem 800 fuldkornsprodukter, når de f.eks. skal købe mel, brød, knækbrød, ris, morgenmadsprodukter og pasta. Fuldkornslogoet har bidraget til, at de danske forbrugere er blevet bevidste om det store udvalg af fuldkornsprodukter, og det har dermed været en stærkt medvirkende faktor til det øgede salg”, siger Niels Brinch-Nielsen, administrerende direktør for Valsemøllen A/S og bestyrelsesformand for Fuldkornspartnerskabet.

Det lange seje træk

Fuldkornspartnerskabet består blandt andre af Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder. Fuldkornspartnerskabet har siden 2009 arbejdet på at få danskerne til at spise mere fuldkorn, og da indsatsen begyndte var der 150 logomærkede produkter. I dag er der 800 fuldkornslogomærkede produkter.

”Hvis udviklingen af nye spændende fuldkornsprodukter fortsætter, er der mulighed for at opnå vores ambition om, at danskerne i gennemsnit spiser minimum 75 gram fuldkorn om dagen”, siger Gitte Laub Hansen, Projektchef hos Kræftens Bekæmpelse og partner i Fuldkornspartnerskabet.

Fuldkorn forbedrer folkesundheden

Fuldkorn kan bidrage til at forebygge adskillige sygdomme og har derudover også en række andre sundhedsfremmende effekter.

”Forskning viser, at 75 gram fuldkorn om dagen blandt andet kan være med til forebygge diabetes type 2, hjerte-kar-sygdomme og visse former for kræft. Mæthedsgraden i fuldkorn er høj, så derfor kan det også være med til at forebygge overvægt og fedme”, siger Gitte Laub Hansen.

For mere information om undersøgelsen fra Nielsen, Fuldkornspartnerskabet og fuldkornskampagnen

Kontakt kampagneleder Camilla Toft Petersen, Fuldkornspartnerskabet, 30 38 15 46, camilla@fuldkorn.dk

Fakta om Fuldkorn og Fuldkornspartnerskabet

Fødevarestyrelsen anbefaler, som en del af de officielle kostråd, at voksne spiser minimum 75 gram fuldkorn om dagen, mens børn anbefales at indtage 40-60 gram om dagen.

Danskerne spiser i dag i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen. Før Fuldkornspartnerskabet blev etableret, spiste danskerne i gennemsnit kun 36 gram fuldkorn om dagen. Fuldkornspartnerskabet arbejder for at forbedre folkesundheden, ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Fuldkornspartnerskabet består af Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder.

Kilde

Ref.nr.00072577, Dato: 13-07-2017. Nielsen ScanTrack, DVH Incl. HD, Total Fuldkorn, Volume Sales, MAT TY, 21 Ma2 2017. (Copyright © Nielsen.).

Emner

Kategorier


Fuldkornspartnerskabet er et offentligt privat partnerskab, der arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. 

Bag Fuldkornspartnerskabet står Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og en række fødevarevirksomheder.

Kontakt

Rikke Iben Neess

Rikke Iben Neess

Pressekontakt Kampagneleder Pressekontakt +45 30 38 15 36

Relateret materiale

Fuldkornsindtaget sætter ny rekord

Fuldkornsindtaget sætter ny rekord

DTU Fødevareinstitut offentliggør analyseresultater, som heldigvis tegner godt for Fuldkornspartnerskabet og danskernes fuldkornsindtag. Særligt børn er gode til at få spist fuldkorn. Succesen skyldes blandt andet det store udvalg af fuldkornsprodukter, der gør det nemt at vælge fuldkorn,

Unge synes fuldkorn er dyrt

Unge synes fuldkorn er dyrt

Unge har større kendskab til fuldkornslogoet end deres ældre medborgere, alligevel viger mange udenom de fuldkornslogomærkede produkter i supermarkedet. Fravalget skyldes hverken stenalderkur eller brødforskrækkelse, men derimod lommesmerter. De unge synes nemlig, at fuldkorn er dyrt.