Gå til indhold
Kornmark
Kornmark

Nyhed -

Danmarks største diætisthus bliver fuldkornspartner

Diætisthuset, der dækker hele landet med +30 diætistklinikker, kan fra 1. september kalde sig fuldkornspartner. I Fuldkornspartnerskabet er der stor begejstring over inmeldelsen, da den tilfører helt nye kompetencer til partnerskabets vigtige arbejde.

Med over 15 års erfaring og over 40.000 konsultationer om året leverer Diætisthuset høj faglighed og holdbare resultater. Diætisthuset hjælper deres klienter med at bryde dårlige vaner og skabe nye holdbare vaner med en god og sund livsstil. Diætisthuset ser muligheder i samarbejdet med Fuldkornspartnerskabet:

”Vi har valgt at træde ind i Fuldkornspartnerskabet, fordi vi gerne vil være med til at forbedre folkesundheden og lære mere om partnerskaber. Vi har den direkte kontakt med nogle af dem, der har allermest brug for at spise fuldkorn. Og vi vil meget gerne samarbejde med partnerskabet om at supportere kantiner og arbejdspladser i arbejdet med at skabe bedre sundhed for medarbejdere” siger Lars Petersen adm. direktør for Diætisthuset.

Diætisthuset er en vigtig brik for Fuldkornspartnerskabet at få med, og partnerskabet ser frem til samarbejdet:

”Diætisthuset tilfører en helt ny kompetence til partnerskabet – de har en værdifuld viden og indsigt fra deres daglige arbejde, hvor de sikrer, at fuldkorn faktisk bliver spist. Deres tilgang til anbefalinger, opskrifter og tilberedning af mad kan styrke udviklingen af vores fremtidige aktiviteter og bidrage til, at vi når vores mål om at forbedre folkesundheden” siger Rikke Iben Neess, kampagneleder fra Fuldkornspartnerskabet.

Stigning i fuldkornsindtaget

Fuldkornspartnerskabet er et offentligt privat partnerskab som samarbejder om at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn, som Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen, Salling Group, REMA1000, Coop Danmark og en række fødevarevirksomheder og nu også Diætisthuset står bag. Partnerskabet har udviklet det orange fuldkornslogo, som findes på ca. 1.000 produkter.

Både OECD og EU har udnævnt Fuldkornspartnerskabet til best practise case, og det er da også lykkedes at øge det gennemsnitlige fuldkornsindtag fra 36 gram om dagen til 82 gram i den tid partnerskabet har eksisteret. De officielle kostråd anbefaler at spise 75 gram fuldkorn om dagen. Fuldkorn betyder, at hele kornet er med også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Rikke Iben Neess

Rikke Iben Neess

Pressekontakt Kampagneleder Pressekontakt +45 30 38 15 36

Relateret materiale