Gå til indhold
Smørrebrød med fuldkorn - Smørrebrødsugen 2024
Smørrebrød med fuldkorn - Smørrebrødsugen 2024

Pressemeddelelse -

Så mange danskere elsker smørrebrød

En ud af tre danskerne elsker smørrebrød og spiser det ofte og har klare favoritter. Det viser en ny Megafon forbrugerundersøgelse foretaget for Fuldkornspartnerskabet. Med nye danske kartofler, radiser og sæsonens grønt har du alle muligheder for at komponere et lækkert stykke smørrebrød og fejre Smørrebrødsuge. Rugbrød med pålæg er ifølge Madkulturen også stadig på førstepladsen over de mest spiste retter til aftensmad i Danmark.

Æg og rejer, fiskefilet eller måske et stykke med nye danske kartofler, mayonnaise og radiser? Hvilket stykke smørrebrød er din favorit? En ud af tre danskere elsker smørrebrød, spiser det ofte og har vores klare favoritter. Mens en ud af tre af os holder af at spise smørrebrød ved særlige lejligheder på restaurant eller café (Megafon 2024).

Fuldkornsrugbrødet er en all time favorit

Fuldkornsrugbrødet er begyndelsen på ethvert godt stykke smørrebrød, og rugbrød er en del af vores fælles madtradition, som har holdt sig populær igennem generationer. Faktisk spiser knapt 8 ud af 10 danskere rugbrød hver dag eller flere dage i ugen ifølge den nye forbrugerundersøgelse fra Megafon:

”Rugbrød med pålæg er stadig på førstepladsen over mest spiste retter til aftensmad i Danmark og fuldkornsrugbrødet er rig på kostfibre, vitaminer og mineraler. Pålægget kan varieres efter smag og behag og rugbrød er samtidig en billig måde at få et velsmagende måltid på. Det er sæsonuafhængigt og et produkt, som ikke kræver meget emballage eller transport. Smørrebrød er ikke kun en del af den danske kultur og historie, men også en smart løsning til den bevidste og travle forbruger” siger Rikke Iben Neess, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

Vær med til at fejre smørrebrødet i uge 24

I uge 24 fejrer Fuldkornspartnerskabet Smørrebrødsuge i samarbejde med Jesper Panorama kendt fra Fem Fede Kokke og TV2 Go’ Morgen Danmark, hvor han ofte ses lave smørrebrød. Smørrebrødsugen vil blive markeret i kantiner og supermarkeder landet over.

”Vi hylder vores verdenskendte og helt særlige smørrebrødstradition. Vi har udviklet opskrifter på enkle stykker med sæsonens grønt, som er lige til at gå til - fx en sommerlig aspargesmad med ribs og frisk ost - men har også den klassiske dyrlægens natmad og et stykke med fiskefilet. Vi opfordrer alle danskere til at give sig i kast med vores fælles smørrebrødstradition i denne uge”, siger Jesper Panorama fra Panorama Mad og Vin i Silkeborg.

Fuldkornspartnerskabet arbejder for at få danskerne til at spise mere fuldkorn. De har udviklet det orange fuldkornslogo som findes på rugbrød, lyst brød, ris, pasta, knækbrød, kerner, morgenmadsprodukter og meget mere Det orange fuldkornslogo er din garanti for et produkt med masser af fuldkorn som samtidig lever op til Nøglehullets kriterier for fedt og salt. Bag partnerskabet står Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Fødevarestyrelsen, Diabetesforeningen og en række fødevarevirksomheder og detailhandelskæder.

Fakta

Megafon forbrugerundersøgelse, udarbejde for Fuldkornspartnerskabet, marts 2024

-8 ud af 10 danskere spiser rugbrød dagligt eller flere dage om ugen

-1 ud af 3 danskerne elsker smørrebrød og har deres klare favoritter og spise det ofte

-1 ud af 3 danskerne spiser af og til smørrebrød og smørrebrød nydes ofte ved særlige lejligheder på restaurant eller café

Madkulturen 2023

-Rugbrød med pålæg er danskernes foretrukne ret til aftensmad

Related links

Emner

Kategorier


Fuldkornspartnerskabet er et offentligt privat partnerskab, der arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Bag Fuldkornspartnerskabet står Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og en række fødevarevirksomheder.

Kontakt

Rikke Iben Neess

Rikke Iben Neess

Pressekontakt Kampagneleder Pressekontakt +45 30 38 15 36

Relateret materiale