Gå til indhold
Fuldkorn fredag morgen i firmaet

Pressemeddelelse -

Fuldkorn fredag morgen i firmaet

Mange danskere skiftes til at tage morgenmad med på arbejdspladsen om fredagen. Nu skal der mere fuldkorn i morgenbrødet.

FredagsFuldkorn

Fredag den 24. oktober er national fuldkornsdag. Bag initiativet står Fuldkornspartnerskabet, som er dannet af en række sundhedsorganisationer, virksomheder og Fødevarestyrelsen. I år vil Fuldkornspartnerskabet have danskerne til at tage fuldkorn med til fredagsmorgenmaden på arbejdspladserne.

Når vi mødes om fredagsmorgenmaden på arbejdspladsen, er der tit basser, tebirkes og lyst brød i kurven. Men det betyder ikke, at det skal skiftes ud med rugbrød og knækbrød. For lyst brød kan også være fuldkorn - det er nemt at finde det lyse fuldkornsbrød, bare kig efter det orange fuldkornslogo.

”Vi vil gerne starte en ny trend, hvor hver fredag starter med fuldkornsmorgenmad. Vi kalder det FredagsFuldkorn. Kun 27 procent af danskerne tror, at fuldkorn kan være lyst brød, og det er en myte, vi gerne vil punktere. Selvom melet er fintmalet og bollerne er lyse og luftige, så kan det sagtens være fuldkorn” siger Rikke Iben Neess kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

Selvom fuldkornsindtaget er steget meget de seneste år, så er der stadig mange danskere, der får for lidt.

”Vi spiser stadig for lidt fuldkorn. Selvom danskerne er kommet godt med, så spiser de 25 procent af befolkningen, der får allermindst fuldkorn, kun 23 gram fuldkorn om dagen. Ved at få fuldkorn ind i fredagsmorgenmaden, har vi en ny mulighed for at øge vores ugentlige fuldkornsindtag” siger Charlotte Kira Kimby, Sundhedschef i Hjerteforeningen og partner i Fuldkornspartnerskabet.

Fuldkornspartnerskabet markerer i øvrigt National Fuldkornsdag med en event på Hovedbanegården læs mere her

Emner


Fuldkornspartnerskabet er et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, en række sundheds NGO'er og fødevarevirksomheder, om at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Kontakt

Rikke Iben Neess

Rikke Iben Neess

Pressekontakt Kampagneleder Pressekontakt +45 30 38 15 36